KEMP vzw

WELKOM bij KEMP vzw

WEEK VAN DE KORTE KETEN

Tijdens de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021 zetten we de korte keten in de kijker. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen.


Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.


Onze provincie  gaat op zoek naar een Korte Keten Kop. Stemmen kan via onderstaande afbeelding en dat nog t.e.m. 6 mei.


Bij KempVZW staat Bart Vanbroekhoven in voor de korteketenverkoop van het lamsvlees en de Molwol kussens. Onze kuddes zie je grazen in natuurgebieden, industrieterreinen, weides… in de Kempen en Antwerpen. Er zit een verhaal achter ons (H)eerlijk lamsvlees, schapen stimuleren de biodiversiteit door te grazen en insecten en zaden te verspreiden tijdens hun tochten.

Voorstelling Kemp VZW

Een podcast over biodiversiteit, duurzaam ondernemen, cleantech schapen en zoveel meer. Neem even de tijd, en geniet van onze Jabeekse Kempenaar.