Paasactie 2023


SOLIDARITEITSACTIE PASEN 2023
KEMP VZW heeft niet alleen een hart voor dieren (of voor de natuur) maar ook voor mensen!

Daarom neemt de vzw – ter gelegenheid van Pasen - samen met Guy Weyts van STOKE (Outdoor Cooking op OFYR barbecue) én keurslagerij Van Hoof in Mol Ginderbuiten een prachtig initiatief.

In het kader van actie M.I.N. (Mensen In Nood) kan je voor het paasdiner bij KEMP een stoofpotje met heerlijke lamsragout bestellen (volledig kant-en-klaar, alleen kruiden moeten nog toegevoegd worden). Bij elke potje dat je bestelt, gaat er meteen ook een extra potje naar Mensen In Nood – kansarmen in Mol.

Laat je hart spreken, zouden wij zeggen.

 

PRAKTISCH:

 • Je bestelt het gewenst aantal stoofpotjes voor je gezin. Dat aantal wordt dan verdubbeld (tenzij ander aangegeven) & Actie Min bezorgt de extra potjes aan de mensen die dit nodig hebben.
 • Bestellen kan op info@kempvzw.be of via onze KempShop https://www.kempvzw.be/kempshop-2
 • Afhalen kan op zaterdag 8 en zondag 9 april bij Keurslagerij Van Hoof, Ginderbuiten 193 in Mol.
 • Prijs: 9,95 euro voor een portie van 400 gram lamsragout.
 • Het geleverde stoofpotje is kant en klaar. Alleen kruiden moeten nog toegevoegd worden. Wij bevelen SOUK kruidenmix en PEPPERY SALT van Stoke aan.

 

INGREDIËNTEN

 1. 2 kg lams ragout
 2. 1 dl olijfolie
 3. 2 uien
 4. 3 teentjes knoflook
 5. 1 rode paprika
 6. 1 courgette
 7. 2 takken bleekselder
 8. 1 venkel
 9. 2 wortelen
 10. 1 glas porto
 11. 1 ruim glas rode wijn
 12. 2 eetlepels vleesbouillon pasta
 13. 3 eetlepels SOUK kruidenmix van STOKE
 14. PEPPERY SALT (van STOKE) naar smaak toevoegen op het laatst.

 

Bestrooi het gesneden lamsvlees met de SOUK kruidenmix. Verhit een ruime pot en voeg de olijfolie toe, wanneer deze goed heet is het vlees toevoegen en goed laten kleuren en korsten op een hoog vuur.

Versnijd alle groenten grof. Verwijder het vlees uit de pot en bak in dezelfde pot de groenten tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg het vlees weer toe en blus het geheel met de porto en de wijn. Voeg de vleesbouillon toe en zet alles onder met water, laat alles zeker 3 kwartier tot een uur sudderen onder een deksel tot het lams mooi gaar is. Breng eventueel nog verder op smaak met de fantastische Peppery Salt mix van STOKE.


En keep in mind: “The secret ingredient is always love.” 😉

 

- SMAKELIJK LEVEN-